Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 1332

GBR (GI) / port: 19
Recept: 1332 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 16%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Majsmjöl 1.0 dl 13%
Bovetemjöl 1.0 dl 13%
Vatten till brödbak 2.0 dl 0%
Rapsolja 0.5 dl 28%
Röda linser torkade 1.5 dl 33%
Quinoafrön torkade 0.5 dl 11%
Fänkålsfrön hela 1.0 msk 1%
Bakpulver 1.0 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Vattenreduktion bröd -2.2 dl -0%
Kockskolan:
Om finknäcke > Äts ej
Så bakas finknäcke > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
Se film, klicka Fredrik under bilden.
- Sätt ugnen på 150°C. Koka upp vattnet.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt hett vatten och rör om. Tillsätt matolja och blanda ordentligt till en sammanhållande kladdig deg.
- Bred ut hälften av degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut med lätt tryck till 2 mm tjock kaka. Frönas tjocklek bestämmer degens tjocklek. Ta bort det övre pappret och lägg över på plåt.
- Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg och känn efter att brödet blivit hårt.
- Låt svalna på galler.
Kockens kommentar
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.1 dl (1.4 cl per portionsbröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Fröknäcke
Liknande recept som Fröknäcke med bakpulver
-
Fröknäcke grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Fröknäcke med havremjöl
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med filmjölk och jäst
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Havreknäcke, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med ost i degen
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med bakpulver
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pernillas fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Gi-fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare: