Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt

Foto: Kungsörnen ¤

Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt

Lägg till ingredienser

Portionsbröd 3,5x10cm (ugnsplåt 30st): 30

Majsmjöl

2.0 

dl

Mandelmjöl

0.5 

dl

Vatten till brödbak

2.5 

dl

Vattenreduktion bröd

-2.5 

dl

Solrosfrön

1.5 

dl

Linfrön hela

1.5 

dl

Rapsolja

0.5 

dl

Salt

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om finknäcke >

 

 

Degsporre >

 

 

Så bakas finknäcke >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 535

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1576 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 39%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 12%

(Tillagad portion: 10 gram)

Ingredienser

Visa:

Majsmjöl 2.0 dl 22%

Mandelmjöl 0.5 dl 8%

Vatten till brödbak 2.5 dl 0%

Vattenreduktion bröd -2.5 dl -0%

Solrosfrön 1.5 dl 15%

Linfrön hela 1.5 dl 31%

Rapsolja 0.5 dl 24%

Salt 0%

Bakplåtspapper Äts ej

 

Kockskolan:

Om finknäcke > Äts ej

Degsporre > Äts ej

Så bakas finknäcke > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Värm ugnen till 150°C. Koka upp vatten.
  2. Deg: Blanda i en bunke hett vatten med olja och alla torra ingredienser. Rör om till en lös deg.
  3. Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen tills hårt med fin brun färg, närmare 60 minuter. Önskas rutor, ta ut plåten efter 25 minuter och skär med sporre eller kniv i lagom stora bitar. Sätt in igen.
  5. Ta ut och låt svalna på galler.

Kockens kommentar

Välj fröer enligt egen smak - solroskärnor, sesamfrön, linfrö, pumpakärnor, vallmofrön, amarantfrön med flera. Läs mer > Så bakas finknäcke.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.5 dl (0,8 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Fröknäcke med filmjölk

Knäckebröd glutenfritt

Havreknäcke glutenfritt

Knäckebröd grundrecept

Fler recept inom Fröknäcke

Liknande recept som Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt