
Gi-fröknäcke
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 540

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 38%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 8%
Ingredienser
Majsmjöl 2.0 dl 27%
Linfrön hela 0.5 dl 13%
Sesamfrön 0.5 dl 13%
Solroskärnor 0.8 dl 18%
Rapsolja 0.5 dl 29%
Vatten 2.0 dl 0%
Flingsalt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om finknäcke > Äts ej
Om GI-metoden > Äts ej
Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%
Skapat av: Lotta79
Tillagning
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt oljan och rör om.
- Koka upp och tillsätt det heta vattnet.
- Tryck ut smeten på en plåt mellan två bakplåtspapper.Strö på flingsalt.
- Grädda ugn 150 grader cirka i timme
Kockens kommentar
Fröknäcken räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Fröknäcke
Liknande recept som Gi-fröknäcke
-
Fröknäcke grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Fröknäcke med havremjöl
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med filmjölk och jäst
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Havreknäcke, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med ost i degen
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med bakpulver
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pernillas fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Gi-fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare: