Gi-fröknäcke

Gi-fröknäcke

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Majsmjöl

2.0 

dl

Linfrön hela

0.5 

dl

Sesamfrön

0.5 

dl

Solroskärnor

0.8 

dl

Rapsolja

0.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Flingsalt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om finknäcke >

 

 

Om GI-metoden >

 

 

Vattenreduktion bröd

-2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 540

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 38%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 8%

(Tillagad portion: 30 gram)

Ingredienser

Visa:

Majsmjöl 2.0 dl 27%

Linfrön hela 0.5 dl 13%

Sesamfrön 0.5 dl 13%

Solroskärnor 0.8 dl 18%

Rapsolja 0.5 dl 29%

Vatten 2.0 dl 0%

Flingsalt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om finknäcke > Äts ej

Om GI-metoden > Äts ej

Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%

Skapat av: Lotta79

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt oljan och rör om.
  3. Koka upp och tillsätt det heta vattnet.
  4. Tryck ut smeten på en plåt mellan två bakplåtspapper.Strö på flingsalt.
  5. Grädda ugn 150 grader cirka i timme

Kockens kommentar

Fröknäcken räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.


Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Fler recept inom Fröknäcke

Liknande recept som Gi-fröknäcke