Fröknäcke med ost i degen

Foto: Risenta ¤

Fröknäcke med ost i degen

Lägg till ingredienser

Portionsbröd 3,5x10cm (ugnsplåt 30st): 30

Majsmjöl

2.0 

dl

Vatten till brödbak

2.5 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Solroskärnor

0.5 

gram

Pumpakärnor

0.5 

gram

Chiafrön

0.5 

dl

Linfrön hela

0.5 

dl

Sesamfrön

0.5 

dl

Västerbottenost fett 31%

25.0 

gram

Ingefära mald

1.0 

tsk

Havssalt

1.0 

krm

Bakplåtspapper

 

 

Vattenreduktion bröd

-2.7 

dl

 

Kockskolan:

 

Om finknäcke >

 

 

Så bakas finknäcke >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 489

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1078 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 28%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 13%

(Tillagad portion: 7 gram)

Ingredienser

Visa:

Majsmjöl 2.0 dl 32%

Vatten till brödbak 2.5 dl 0%

Olivolja 1.0 msk 10%

Solroskärnor 0.5 gram 0%

Pumpakärnor 0.5 gram 0%

Chiafrön 0.5 dl 15%

Linfrön hela 0.5 dl 15%

Sesamfrön 0.5 dl 16%

Västerbottenost fett 31% 25.0 gram 9%

Ingefära mald 1.0 tsk 2%

Havssalt 1.0 krm 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Vattenreduktion bröd -2.7 dl -0%

 

Kockskolan:

Om finknäcke > Äts ej

Så bakas finknäcke > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt. Koka vatten.
  • Deg: Finriv ost och blanda med alla torra ingredienser. Tillsätt olja och hett vatten och blanda väl till en kladdig deg.
  • Kavla: Bred ut degen jämnt på bakplåtspappret. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten tunt utan att trycka för .
  • Grädda i cirka 30 minuter tills gyllene och hårt. 

    Kockens kommentar

    Välj de fröer och frökärnor som du tycker om.

    Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2,7 dl vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att andra  varor också innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd. 

Fler recept inom Fröknäcke

Liknande recept som Fröknäcke med ost i degen