Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 489

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 28%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 13%
Ingredienser
Majsmjöl 2.0 dl 32%
Vatten till brödbak 2.5 dl 0%
Olivolja 1.0 msk 10%
Solroskärnor 0.5 gram 0%
Pumpakärnor 0.5 gram 0%
Chiafrön 0.5 dl 15%
Linfrön hela 0.5 dl 15%
Sesamfrön 0.5 dl 16%
Västerbottenost fett 31% 25.0 gram 9%
Ingefära mald 1.0 tsk 2%
Havssalt 1.0 krm 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Vattenreduktion bröd -2.7 dl -0%
Kockskolan:
Om finknäcke > Äts ej
Så bakas finknäcke > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Koka vatten.
- Deg: Finriv ost och blanda med alla torra ingredienser. Tillsätt olja och hett vatten och blanda väl till en kladdig deg.
- Kavla: Bred ut degen jämnt på bakplåtspappret. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten tunt utan att trycka för .
- Grädda i cirka 30 minuter tills gyllene och hårt.
Kockens kommentar
Välj de fröer och frökärnor som du tycker om.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat hårt knäckebröd är cirka 8%, och cirka 2,7 dl vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att andra varor också innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Fröknäcke
Liknande recept som Fröknäcke med ost i degen
-
Fröknäcke grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Fröknäcke med havremjöl
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med filmjölk och jäst
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Havreknäcke, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med ost i degen
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med bakpulver
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pernillas fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Gi-fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare: