Pernillas fröknäcke

Foto: Medlemsrecept

Pernillas fröknäcke

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Majsmjöl

2.0 

dl

Solrosfrön

1.0 

dl

Linfrön hela

0.5 

dl

Sesamfrön

1.0 

dl

Rapsolja

0.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vatten

3.0 

dl

Flingsalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Vattenreduktion bröd

-3.1 

dl

Om finknäcke >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Majsmjöl 2.0 dl 25%

Solrosfrön 1.0 dl 11%

Linfrön hela 0.5 dl 12%

Sesamfrön 1.0 dl 25%

Rapsolja 0.5 dl 27%

Salt 1.0 tsk 0%

Vatten 3.0 dl 0%

Flingsalt 0%

 

Kockskolan:

Vattenreduktion bröd -3.1 dl Äts ej

Om finknäcke > Äts ej

Skapat av: miaand

Tillagning

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Häll i olja och kokande vatten.
  3. Platta ut smeten tunt på ett bakplåtspapper.
  4. Strö över flingsalt
  5. Grädda i ugnen i 1 timme i 150 grader .... till slut höj värmen så det blir färg på bröden om det inte blivit det.

Kockens kommentar

Majsknäcke räknas som fint knäckebröd, läs mer > Om finknäcke.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat finknäcke är cirka 6%, och cirka 3 dl (2,5 cl/bröd) vatten i degen har i detta receptadunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Fler recept inom Fröknäcke

Liknande recept som Pernillas fröknäcke