Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 3396

GBR (GI) / port: 229
Recept: 13583 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tofu sojabönost 400.0 gram 2%
Polentagryn 4.0 msk 1%
Olivolja till stekning 0.5 msk 0%
Tillbehör:
Sötpotatis 2.0 st små 1%
Aubergine 1.0 styck 1%
Rödlök 200.0 styck 91%
Olivolja 2.0 tsk 1%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Rödbeta 1.0 st liten 0%
Kvarg 1% fett 2.0 dl 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Havssalt 1.0 krm 0%
Babyspenat 200.0 gram 0%
Pumpakärnor 2.0 msk 1%
Kockskolan:
Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Kock: Nina Ekelöf
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skölj spenat och låt rinna av.
- Tillbehör: Skala och klyfta sötpotatis, aubergine och rödlök. Lägg på ugnsplåt. Vänd runt med havssalt och olivolja. Stek i ugn 20-25 minuter.
- Skala och riv rödbeta och blanda med kesella. Smaka av med vitlök och havssalt.
- Stek: Häll ut polenta på en tallrik. Skiva tofu. Vänd skivorna i polenta. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek skivorna runt om i olivolja till fin färg.
- Servera stekt tofu med alla tillbehör. Garnera med pumpakärnor.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon