Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tofu sojabönost

400.0 

gram

Polentagryn

4.0 

msk

Olivolja till stekning

0.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Sötpotatis

2.0 

st små

Aubergine

1.0 

styck

Rödlök

200.0 

styck

Olivolja

2.0 

tsk

Havssalt

1.0 

tsk

 

Rödbeta

1.0 

st liten

Kvarg 1% fett

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Havssalt

1.0 

krm

 

Babyspenat

200.0 

gram

Pumpakärnor

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rotfrukter >

 

 

Så panerar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 3396

GBR (GI) / port: 229

Recept: 13583 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 6447 gram)

Ingredienser

Visa:

Tofu sojabönost 400.0 gram 2%

Polentagryn 4.0 msk 1%

Olivolja till stekning 0.5 msk 0%

 

Tillbehör:

Sötpotatis 2.0 st små 1%

Aubergine 1.0 styck 1%

Rödlök 200.0 styck 91%

Olivolja 2.0 tsk 1%

Havssalt 1.0 tsk 0%

 

Rödbeta 1.0 st liten 0%

Kvarg 1% fett 2.0 dl 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Havssalt 1.0 krm 0%

 

Babyspenat 200.0 gram 0%

Pumpakärnor 2.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj spenat och låt rinna av.
  3. Tillbehör: Skala och klyfta sötpotatis, aubergine och rödlök. Lägg på ugnsplåt. Vänd runt med havssalt och olivolja. Stek i ugn 20-25 minuter.
  4. Skala och riv rödbeta och blanda med kesella. Smaka av med vitlök och havssalt.
  5. Stek: Häll ut polenta på en tallrik. Skiva tofu. Vänd skivorna i polenta. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek skivorna runt om i olivolja till fin färg.
  6. Servera stekt tofu med alla tillbehör. Garnera med pumpakärnor.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis