Saffranspannkaka med fårost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffranspannkaka med fårost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Risgrynsgröt färdig

500.0 

gram

Saffran

0.5 

förp.

Citronskal

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Grädde

2.5 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Vetemjöl

1.0 

msk

Fetaost

200.0 

gram

Matfett till ugnsform

1.0 

msk

 

Tillval:

 

Jätteräkor, tigerräkor råa

200.0 

gram

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Risgrynsgröt färdig 500.0 gram 20%

Saffran 0.5 förp. 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Ägg 2.0 styck 6%

Grädde 2.5 dl 42%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Fetaost 200.0 gram 28%

Matfett till ugnsform 1.0 msk 5%

 

Tillval:

Jätteräkor, tigerräkor råa 200.0 gram Äts ej

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om gratinering > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Tillaga gröt enligt separat recept om detta inte finns färdigt. Tilläggstid ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Riv citronskal. Blanda i en bunke gröt, saffran, citronskal ägg, grädde, sambal och mjöl. Blanda väl.
  4. Smöra en pajform med låg kant. Häll i grötbladningen. Smula över osten. Sätt in i ugn i 30 minuter.
  5. Som tillval kan man halstra (steka) några tigerräkor i torr panna. Garnera gärna med något grönt, t.ex. med finstrimla grönkål.

Kockens kommentar

Tillhörande recept

Hemlagad risgrynsgröt

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Saffranspannkaka med fårost