Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Risgrynsgröt färdig 500.0 gram 20%
Saffran 0.5 förp. 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Ägg 2.0 styck 6%
Grädde 2.5 dl 42%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Fetaost 200.0 gram 28%
Matfett till ugnsform 1.0 msk 5%
Tillval:
Jätteräkor, tigerräkor råa 200.0 gram Äts ej
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Tillaga gröt enligt separat recept om detta inte finns färdigt. Tilläggstid ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv citronskal. Blanda i en bunke gröt, saffran, citronskal ägg, grädde, sambal och mjöl. Blanda väl.
- Smöra en pajform med låg kant. Häll i grötbladningen. Smula över osten. Sätt in i ugn i 30 minuter.
- Som tillval kan man halstra (steka) några tigerräkor i torr panna. Garnera gärna med något grönt, t.ex. med finstrimla grönkål.
Kockens kommentar
Tillhörande recept
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Saffranspannkaka med fårost
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon