Hirsfärsbullar

Foto: Spisa.nu ¤

Hirsfärsbullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hirsgryn

2.0 

dl

Buljongtärning

1.0 

styck

Potatis kokt

2.0 

styck

Kikärter konserv

100.0 

gram

Sesamfrön

1.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Sojasås

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Rågmjöl fullkorn

3.0 

msk

Rapsolja

3.0 

msk

Salt

 

 

Pepparmix

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 291 gram)

Ingredienser

Visa:

Hirsgryn 2.0 dl 31%

Buljongtärning 1.0 styck 1%

Potatis kokt 2.0 styck 8%

Kikärter konserv 100.0 gram 7%

Sesamfrön 1.0 dl 19%

Gul lök 1.0 styck 3%

Sojasås 2.0 msk 1%

Ägg 2.0 styck 7%

Rågmjöl fullkorn 3.0 msk 4%

Rapsolja 3.0 msk 18%

Salt 0%

Pepparmix 0%

Tillagning (50 min )

  1. Koka hirs enligt anvisning på paketet med buljongtärning. Låt ånga av och svalna helt.
  2. Rosta sesamfrön i torr panna. Finhacka lök.
  3. Mixa sesmfröna ett par minuter. Sedan kikärter och hirsen. Blanda sedan i övriga ingredienser. Låt smeten vila i kylen en timme.
  4. Forma smeten till små bollar. Värm upp en stekpanna med olja på medelvärme. Stek bollarna långsamt, tills de känns lite fasta och fått en fin stekyta.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Hirsfärsbullar