Dryck till kryddig grönträtt
Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ingå i denna grupp. Gränsen mellan smakrik och kryddig ganska är diffus.
4 matchande recept inom kryddig grönträtt
-
Torrt blommigt vitt vin
179 kr, Nr 6604 BOX
-
Torrt druvigt vitt vin
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
59 kr, Nr 5332
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 6622
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1669
-
Ljust veteöl
14 kr, Nr 1514
Öl till kraftfull, kryddig grönträtt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.