Pumpalåda med kassler

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumpalåda med kassler

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

400.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Kassler

300.0 

gram

Långkornigt ris

1.0 

dl

Matfett till stekning

2.0 

gram

 

Ägg

2.0 

styck

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Paprikapulver

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Hårdost riven

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1624 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 405 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 400.0 gram 6%

Purjolök 1.0 styck 4%

Morot 2.0 styck 5%

Kassler 300.0 gram 20%

Långkornigt ris 1.0 dl 18%

Matfett till stekning 2.0 gram 1%

 

Ägg 2.0 styck 8%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 29%

Paprikapulver 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Hårdost riven 1.0 dl 9%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det behöver inte vara helt färdigkokt.
  2. Ansa och skiva purjolök. Riv eller tärna morötter. Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka pumpaköttet. Tärna köttet. Riv ost.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs lök och morötter några minuter utan att bränna. Tillsätt pumpa och kött. Stek ytterligare i några minuter. Blanda med riset.
  5. Vispa samman ägg, grädde, salt och paprikapulver. Tillsätt riven ost.
  6. Smöra en ugnssäker form. Häll i det stekta. Häll över äggblandning. Sätt in i ugn i cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Grädden kan ersättas med mjölk.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Pumpalåda med kassler