Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1624 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 400.0 gram 6%
Purjolök 1.0 styck 4%
Morot 2.0 styck 5%
Kassler 300.0 gram 20%
Långkornigt ris 1.0 dl 18%
Matfett till stekning 2.0 gram 1%
Ägg 2.0 styck 8%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 29%
Paprikapulver 1.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Hårdost riven 1.0 dl 9%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det behöver inte vara helt färdigkokt.
- Ansa och skiva purjolök. Riv eller tärna morötter. Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka pumpaköttet. Tärna köttet. Riv ost.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs lök och morötter några minuter utan att bränna. Tillsätt pumpa och kött. Stek ytterligare i några minuter. Blanda med riset.
- Vispa samman ägg, grädde, salt och paprikapulver. Tillsätt riven ost.
- Smöra en ugnssäker form. Häll i det stekta. Häll över äggblandning. Sätt in i ugn i cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Grädden kan ersättas med mjölk.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Pumpalåda med kassler
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon