För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakade primörbetor med ansjovissmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Knipprödbetor

8.0 

styck

Majrova

4.0 

st små

Knippmorot

12.0 

styck

Knipplök, smålök

4.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Persilja

 

 

Flingsalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 479

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1918 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 458 gram)

Ingredienser

Visa:

Knipprödbetor 8.0 styck 9%

Majrova 4.0 st små 12%

Knippmorot 12.0 styck 10%

Knipplök, smålök 4.0 styck 4%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Smör normalsaltat 100.0 gram 38%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 14%

Persilja 0%

Flingsalt 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Borsta alla rotsaker noggrant. Dela stora så de får ungefär samma storlek. Lägg i en ugnsfast form. Häll över olja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  3. Vispa undet tiden smöret vitt med elvisp. Tillsätt anjovis och fortsätt vispa.
  4. Tag ut rotsakerna. Klicka över anjovissmöret och låt det sakta smälta. Salta. Garnera med hackad persilja.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Bakade primörbetor med ansjovissmör