Skivlinggratäng med fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skivlinggratäng med fetaost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ostronskivling färsk

300.0 

gram

Zucchini

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

King solo vitlök

0.5 

styck

Fetaost

300.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Timjan torkad

1.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2411 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 398 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostronskivling färsk 300.0 gram 4%

Zucchini 2.0 styck 4%

Rödlök 1.0 styck 3%

King solo vitlök 0.5 styck 1%

Fetaost 300.0 gram 37%

Ägg 2.0 styck 5%

Vispgrädde 2.0 dl 30%

Timjan torkad 1.0 msk 0%

Olivolja 0.5 dl 16%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skär zucchini i grövre bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala och finhacka vitlök. Skär ner svamp grovt.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i zucchini, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Fräs någon minut. Lägg i ugnssäker form.
  4. Hetta upp en torr stekpanna och lägg i svampen. Låt den svettas ur vätskan. Lägg i formen.
  5. Bryt fetaost över. Blanda ägg och grädde och häll över. Ställ in i ugnen cirka 12 minuter.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Skivlinggratäng med fetaost