Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2411 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ostronskivling färsk 300.0 gram 4%
Zucchini 2.0 styck 4%
Rödlök 1.0 styck 3%
King solo vitlök 0.5 styck 1%
Fetaost 300.0 gram 37%
Ägg 2.0 styck 5%
Vispgrädde 2.0 dl 30%
Timjan torkad 1.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 16%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär zucchini i grövre bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala och finhacka vitlök. Skär ner svamp grovt.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i zucchini, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Fräs någon minut. Lägg i ugnssäker form.
- Hetta upp en torr stekpanna och lägg i svampen. Låt den svettas ur vätskan. Lägg i formen.
- Bryt fetaost över. Blanda ägg och grädde och häll över. Ställ in i ugnen cirka 12 minuter.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Skivlinggratäng med fetaost
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon