Griljerade auberginetournedos

Foto: Spisa.nu ¤

Griljerade auberginetournedos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Aubergine

2.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Rågmjöl fullkorn

1.0 

dl

Senapspulver engelsk

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Rapsolja

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 1

Recept: 905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 229 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 styck 16%

Ägg 2.0 styck 14%

Rågmjöl fullkorn 1.0 dl 20%

Senapspulver engelsk 2.0 msk 7%

Salt 1.0 tsk 0%

Rapsolja 0.5 dl 42%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Skär lite diagonalt 2 cm tjocka skivor av aubergine. Pensla på med de uppvispade äggen. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Blanda rågmjöl, senapspulver och salt på ett fat. Vänd runt de snedskurna skivorna av auberginen.
  3. Häll olja i en långpanna och lägg ner de panerade auberginskivorna. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan auberginen. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter tills de fått en fin gyllenbrun griljering.
  4. Servera med matvete och en bönsallad.

Kockens kommentar

Serveras varma som huvudrätt med valfria sidotillbehör. Aubergintournedon kan även tillagas i stekpanna och stekes då i olja cirka 5 minuter på var sida.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Griljerade auberginetournedos