Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 1
Recept: 905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 16%
Ägg 2.0 styck 14%
Rågmjöl fullkorn 1.0 dl 20%
Senapspulver engelsk 2.0 msk 7%
Salt 1.0 tsk 0%
Rapsolja 0.5 dl 42%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Skapat av: Naturskyddsföreningen
Tillagning (25 min )
- Vispa upp ägg i en djup tallrik. Skär lite diagonalt 2 cm tjocka skivor av aubergine. Pensla på med de uppvispade äggen. Sätt på ugnen på 225°C.
- Blanda rågmjöl, senapspulver och salt på ett fat. Vänd runt de snedskurna skivorna av auberginen.
- Häll olja i en långpanna och lägg ner de panerade auberginskivorna. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan auberginen. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter tills de fått en fin gyllenbrun griljering.
- Servera med matvete och en bönsallad.
Kockens kommentar
Serveras varma som huvudrätt med valfria sidotillbehör. Aubergintournedon kan även tillagas i stekpanna och stekes då i olja cirka 5 minuter på var sida.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Griljerade auberginetournedos
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon