Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid

Foto: Film: Imcookingforsimon, romanesco

Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Romanesco

1.0 

huvud

Kikärter konserv

400.0 

gram

Paprikapulver

1.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Parmesan nyriven

50.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 284 gram)

Ingredienser

Visa:

Romanesco 1.0 huvud 13%

Kikärter konserv 400.0 gram 41%

Paprikapulver 1.0 msk 2%

Olivolja 0.5 dl 30%

Parmesan nyriven 50.0 gram 14%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Imcookingforsimon" under bilden.

  1. Förvärm ugnen på 180°C.
  2. Låt spadet från kikärtor rinna av i en sil. Ansa och dela/skär romanesco i bitar. Riv ost och hacka persilja.
  3. Lägg i en skål. Ringla över rikligt med olja. Tillsätt paprikapulver och blanda väl. 
  4. Lägg över i ugnssäker form eller på smord ugnsplåt. Strö över lite extra olja och riven parmesan.
  5. Rosta i ugn cirka 30 minuter.
  6. Ta ut. Garnera med lite parmesan och hackad persilja.

Kockens kommentar

Romanesco är en variant av blomkål, mer precist är det en hybrid (korsning) av blomkål och broccoli. Används på samma sätt som blomkål. Läs mer, klicka på ingrediensen. 

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid