Mozarellaöverbakade squashbåtar

Foto: Spisa.nu ¤

Mozarellaöverbakade squashbåtar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Zucchini

4.0 

styck

Mozzarella

250.0 

gram

Nötter

1.0 

dl

Lime färskpressad

2.0 

styck

Söt/sweet chilisås

2.0 

dl

Rapsolja

2.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

Thaibasilika

1.0 

kruka

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 547 gram)

Ingredienser

Visa:

Zucchini 4.0 styck 8%

Mozzarella 250.0 gram 25%

Nötter 1.0 dl 15%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Söt/sweet chilisås 2.0 dl 17%

Rapsolja 2.0 msk 9%

Creme fraiche 2.0 dl 25%

Thaibasilika 1.0 kruka 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Riv limeskal. Dela zucchini på längden till båtar. Salta och peppra lätt. Skär mozarellaosten i 0,5 cm skivor. Sätt på ugnen på 225ºC.
  2. Strö på limeskalet på båtarna och lägg över ostskivorna så överdelen täcks.
  3. Häll olja i en långpanna och lägg ner båtarna. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 15 minuter. Båtarna är färdig när osten börjar få lite gyllenbrun färg.
  4. Hacka nötter. Värm sweet chilisås ett par minuter i en liten kastrull, häll sedan ut den mitt på tallrikarna som en lite spegelsjö.
  5. Lägg båtarna mitt i sjön och lasta dem med en klick crème fraiche och nötter. Stoppa ner en basilikakvist som segel.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Mozarellaöverbakade squashbåtar