
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Quorn burgare } 4.0 styck 27%
AXA Gi-ruta 8.0 styck 10%
Avokado 2.0 styck 21%
Rödlök 1.0 styck 3%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Cheddar engelsk hårdost 4.0 skivor 7%
Majonnäs lätt 1.0 dl 16%
Chili spice mix 2.0 msk 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kidneybönor vita konserv sköljda 150.0 gram 9%
Senap fransk osötad 2.0 msk 2%
Vinäger 2.0 msk 0%
Tillagning (45 min )
- Tina quornburgarna. Sätt på grillen. Skala och skiva rödlök i ringar. Skala och finhacka eller mosa vitlök.
- Rör ihop majonnäs, cilipulver och vitlök.
- Häll bort bönspad och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda senap med vinäger och lägg i bönorna.
- Grilla burgarna. Vänd dem några gånger.
- Skala avokado och skiva den. Lägg ostskivor hastigt på grillen, sedan på burgarna. Lägg en AXA Gi-ruta underst och varva sallat, avokado, burgare och majonnäs. Avsluta med Gi-ruta.
- Serveras genast med dijonbönor till.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon