Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1258 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kidneybönor vita konserv sköljda 4.0 dl 25%
Potatis 1.0 styck 5%
Spiskummin mald 1.0 tsk 1%
Curry ¤ 1.0 tsk 0%
Sesamfrön 4.0 msk 17%
Olivolja till stekning 0.5 msk 4%
Havssalt 1.0 krm 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Fetaost 16% fett 75.0 gram 13%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 5%
Babyspenat 4.0 dl 1%
Rödlök 1.0 styck 5%
Soltorkade tomater 4.0 styck 3%
Ägg 2.0 styck 10%
Vatten 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Olivolja till stekning 1.0 msk 9%
Havssalt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Nina Ekelöf
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Spola av bönorna ordentligt i en sil. Skala och koka potatis. Mixa bönor, potatis, spiskummin, curry, vitpeppar och salt med en mixerstav.
- Forma med lätt fuktade händer till fina biffar. Vänd lätt i sesamfrö. Stek biffarna försiktigt på medelvärme i olivolja i cirka 7 minuter på vardera sida. Eller tills de fått fin färg och känns stumma i konsistensen.
- Rör fetaost med yoghurt till en dressing. Skölj spenat och låt rinna av. Skala och skiva rödlök tunt. Strimla tomater fint.
- Vispa ägg med vatten, havssalt och finhackad persilja. Stek omelettsmeten på medelvärme i olivolja i cirka 8 minuter eller tills omeletten är genomstekt.
- Dela i runda bitar och lägg upp på fat. Lägg bönburgare på omelettbiten. Toppa med fetaostdressing, babyspenat, soltorkad tomat och skivad rödlök. Servera.
Kockens kommentar
Det går bra att byta omeletten till en grovbrödskiva.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Sesampanerad bönburgare
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon