Sesampanerad bönburgare

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesampanerad bönburgare

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kidneybönor vita konserv sköljda

4.0 

dl

Potatis

1.0 

styck

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Curry ¤

1.0 

tsk

Sesamfrön

4.0 

msk

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Havssalt

1.0 

krm

Vitpeppar

1.0 

krm

 

Fetaost 16% fett

75.0 

gram

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

Babyspenat

4.0 

dl

Rödlök

1.0 

styck

Soltorkade tomater

4.0 

styck

 

Ägg

2.0 

styck

Vatten

2.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Havssalt

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1258 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 209 gram)

Ingredienser

Visa:

Kidneybönor vita konserv sköljda 4.0 dl 25%

Potatis 1.0 styck 5%

Spiskummin mald 1.0 tsk 1%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Sesamfrön 4.0 msk 17%

Olivolja till stekning 0.5 msk 4%

Havssalt 1.0 krm 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

 

Fetaost 16% fett 75.0 gram 13%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 5%

Babyspenat 4.0 dl 1%

Rödlök 1.0 styck 5%

Soltorkade tomater 4.0 styck 3%

 

Ägg 2.0 styck 10%

Vatten 2.0 msk 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 9%

Havssalt 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Spola av bönorna ordentligt i en sil. Skala och koka potatis. Mixa bönor, potatis, spiskummin, curry, vitpeppar och salt med en mixerstav.
  2. Forma med lätt fuktade händer till fina biffar. Vänd lätt i sesamfrö. Stek biffarna försiktigt på medelvärme i olivolja i cirka 7 minuter på vardera sida. Eller tills de fått fin färg och känns stumma i konsistensen.
  3. Rör fetaost med yoghurt till en dressing. Skölj spenat och låt rinna av. Skala och skiva rödlök tunt. Strimla tomater fint.
  4. Vispa ägg med vatten, havssalt och finhackad persilja. Stek omelettsmeten på medelvärme i olivolja i cirka 8 minuter eller tills omeletten är genomstekt.
  5. Dela i runda bitar och lägg upp på fat. Lägg bönburgare på omelettbiten. Toppa med fetaostdressing, babyspenat, soltorkad tomat och skivad rödlök. Servera.

Kockens kommentar

Det går bra att byta omeletten till en grovbrödskiva.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Sesampanerad bönburgare