Fröbuljong med blomkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fröbuljong med blomkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Olivolja

0.5 

dl

Ingefära färsk

2.0 

cm

Pumpakärnor

1.0 

dl

Solrosfrön

1.0 

dl

Sesamfrön

1.0 

dl

Spiskummin mald

2.0 

tsk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 378

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1513 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 13%

Olivolja 0.5 dl 25%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Pumpakärnor 1.0 dl 22%

Solrosfrön 1.0 dl 10%

Sesamfrön 1.0 dl 23%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och finhacka ingefära.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i ingefära, pumpakärnor, solros- och sesamfrön, samt spiskummin. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt blomkål, vatten och fond. Pressa citronjuice i kastrullen. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Det kan förekomma animaliskt ämne i grönsaksfond. Det finns s.k. "lantbuljong" som är fri från animaliska ämnen. Fråga i butiken.

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Fröbuljong med blomkål