Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 378

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1513 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 13%
Olivolja 0.5 dl 25%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Pumpakärnor 1.0 dl 22%
Solrosfrön 1.0 dl 10%
Sesamfrön 1.0 dl 23%
Spiskummin mald 2.0 tsk 1%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i ingefära, pumpakärnor, solros- och sesamfrön, samt spiskummin. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.
- Tillsätt blomkål, vatten och fond. Pressa citronjuice i kastrullen. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Det kan förekomma animaliskt ämne i grönsaksfond. Det finns s.k. "lantbuljong" som är fri från animaliska ämnen. Fråga i butiken.
Fler recept inom Kålsoppa
Liknande recept som Fröbuljong med blomkål
-
Broccolisoppa med kokos och parma
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccolisoppa med feta och ägghalvor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blomkål- och broccolisoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fänkålssoppa med sesamquinoa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönkålssoppa (lätt måltid)
-
Fröbuljong med blomkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad blomkålssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Broccolisoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Broccolisoppa med crême fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kirskålssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan