Fänkålssoppa med sesamquinoa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fänkålssoppa med sesamquinoa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quinoa gulvit

2.5 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Fänkål

2.0 

styck

Grön sparris färsk

200.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Vatten till soppa

1.0 

liter

Sesamfrön

2.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Parmesan

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 468 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoa gulvit 2.5 dl 49%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 6%

Fänkål 2.0 styck 9%

Grön sparris färsk 200.0 gram 3%

Rödlök 0.5 styck 2%

Olivolja 2.0 msk 15%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

Sesamfrön 2.0 tsk 2%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Parmesan 50.0 gram 12%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skölj quinoan. Koka enligt anvisning i vatten med hälften av grönsaksfonden (cirka 15 minuter).
  2. Skär fänkål och sparris i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekkastrull. Lägg i grönsakerna och fräs dem i någon minut utan att bränna.
    Slå på vatten med resten av fonden. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll bort vattnet från quinoan. Blanda ner sesamfrön. Pressa över citronjuice.
    Häll över i stekkastrullen. Riv parmesan över.

Kockens kommentar

I stället för quinoa kan man t.ex. använda couscous eller bulgur. Furikakekrydda kan ersätta sesamfröna.

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Fänkålssoppa med sesamquinoa