Rostad blomkålssoppa

Rostad blomkålssoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Schalottenlök

4.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Svampfond konc. }

2.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

Mjölk

6.0 

dl

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Spiskummin mald

4.0 

tsk

Sesamfrön

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1286 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 15%

Schalottenlök 4.0 styck 6%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 3%

Svampfond konc. } 2.0 msk 1%

Vatten 6.0 dl 0%

Mjölk 6.0 dl 28%

Rapsolja neutral 2.0 msk 19%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 18%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Spiskummin mald 4.0 tsk 3%

Sesamfrön 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (25 min )

  1. Bryt blomkålshuvud i mindre delar. Grovhacka schalottenlök. Tillsätt fond till vatten och rör ut till buljong.
  2. Hetta upp en stekkastrull. Rosta sesamfrön hastigt till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
  3. Lägg blomkål, lök och vitlök i kastrullen och rosta någon minut. Tillsätt olja. Slå sedan på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, cirka 10 minuter.
  4. Häll i mjölk och mixa försiktigt allt slätt med stavmixer. Smaka av med vinäger, spiskummin, salt och peppar. Rör om och garnera med sesamfrön vid servering.

Kockens kommentar

Soppan kan även serveras kyld och då kan med fördel några matskedar naturell yoghurt blandas med.

Serveras förslagsvis med en god sallad och fullkornsbröd.

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Rostad blomkålssoppa