Lägg till ingredienser

Tallrikar: 4

Kirskål

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Grönsaksbuljong }

12.0 

dl

el. konc. fond + vatten

 

 

Grädde

3.0 

dl

el. mjölk

 

 

Smör till stekning

40.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1686 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 555 gram)

Ingredienser

Visa:

Kirskål 600.0 gram 6%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vetemjöl 3.0 msk 6%

Grönsaksbuljong } 12.0 dl 4%

el. konc. fond + vatten 0%

Grädde 3.0 dl 64%

el. mjölk 0%

Smör till stekning 40.0 gram 17%

Salt och peppar Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Plocka späda blad på våren. Ta bort stjälkar. Äldre blad mals. Skölj av dem väl i vatten. Förväll bladen 5 minuter i kokande vatten. Låt rinna av, krama ur vätska och frys dem om de skall användas vid senare tillfälle.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs  löken i stekkastrull med smör på låg värme i 2-5 minuter tills glansig och utan att den bränns vid.
  3. Rör ut mjöl i lite kallt vatten. Tillsätt detta i kastrullen och buljong. Låt småkoka under omrörning tills soppan tjocknat något.
  4. Tillsätt kirskål, mjölk eller grädde och kryddor. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Tillsätt mer buljong om soppan år för tjock. Smaka av.

Kockens kommentar

Serveras som förrätt eller lätt måltid, gärna med vitlöksbröd till. Läs mer om "ogräset" kirskål, klicka på ingrediensen.

Passar till

Vitlöksbröd

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Kirskålssoppa