Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 234

GBR (GI) / port: 0
Recept: 937 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli 750.0 gram 25%
Ingefära färsk 4.0 cm 3%
Kokosflingor 3.0 msk 12%
Olivolja 2.0 msk 24%
Vatten till soppa 1.5 liter 0%
Grönsaksfond konc. 1.5 msk 7%
Creme fraiche 3.0 msk 16%
Parmaskinka skivad 4.0 skivor 13%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär broccolin i bitar, även stam. Skala och hacka ingefära.
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs utan att bränna i cirka 2 minuter broccolin, ingefära och 2/3-delar av kokosflingorna.
- Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett. Rosta (stek) parman 1-2 minuter på var sida. Lägg åt sidan.
- Tillsätt crème fraiche i soppan. Mixa med mixerstav tills helt slät.
- Häll upp soppan och toppa med parmabitar. Strö över lite kokos.
Fler recept inom Kålsoppa
Liknande recept som Broccolisoppa med kokos och parma
-
Broccolisoppa med kokos och parma
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccolisoppa med feta och ägghalvor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blomkål- och broccolisoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fänkålssoppa med sesamquinoa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönkålssoppa (lätt måltid)
-
Fröbuljong med blomkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad blomkålssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Broccolisoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Broccolisoppa med crême fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kirskålssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan