Broccolisoppa med kokos och parma

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Broccolisoppa med kokos och parma

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Broccoli

750.0 

gram

Ingefära färsk

4.0 

cm

Kokosflingor

3.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

1.5 

msk

el. buljongtärning

 

 

Creme fraiche

3.0 

msk

Parmaskinka skivad

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 234

GBR (GI) / port: 0

Recept: 937 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 530 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli 750.0 gram 25%

Ingefära färsk 4.0 cm 3%

Kokosflingor 3.0 msk 12%

Olivolja 2.0 msk 24%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 1.5 msk 7%

el. buljongtärning 0%

Creme fraiche 3.0 msk 16%

Parmaskinka skivad 4.0 skivor 13%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skär broccolin i bitar, även stam. Skala och hacka ingefära.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs utan att bränna i cirka 2 minuter broccolin, ingefära och 2/3-delar av kokosflingorna.
  3. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna utan matfett. Rosta (stek) parman 1-2 minuter på var sida. Lägg åt sidan.
  5. Tillsätt crème fraiche i soppan. Mixa med mixerstav tills helt slät.
  6. Häll upp soppan och toppa med parmabitar. Strö över lite kokos. 

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Broccolisoppa med kokos och parma