Broccolisoppa med feta och ägghalvor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Broccolisoppa med feta och ägghalvor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Broccoli fryst

800.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

King solo vitlök

0.5 

styck

el. vitlöksklyftor

 

 

Vatten

8.0 

dl

Lantbuljong ekologisk

2.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Grädde

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe-Weissbier

Ljust veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 510 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli fryst 800.0 gram 10%

Rödlök 0.5 styck 2%

King solo vitlök 0.5 styck 1%

el. vitlöksklyftor 0%

Vatten 8.0 dl 0%

Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 2%

el. buljongtärning 0%

Grädde 2.0 dl 37%

Ägg 2.0 styck 6%

Fetaost 150.0 gram 23%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja till stekning 0.5 dl 19%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Kyl dem i kallt vatten. Skala och halvera.
  2. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
  3. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs rödlök och vitlök tills de har mjuknat utan att bränna.
  4. Lägg i broccoli och slå på vatten och lantbuljongen. Låt sjuda 10 minuter.
  5. Häll i grädde och tillsätt sambal oelek. Mixa till en slät soppa med stavmixer. Salta.
  6. Servera med ägghalvor och fetaost.

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Broccolisoppa med feta och ägghalvor