Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli fryst 800.0 gram 10%
Rödlök 0.5 styck 2%
King solo vitlök 0.5 styck 1%
Vatten 8.0 dl 0%
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 2%
Grädde 2.0 dl 37%
Ägg 2.0 styck 6%
Fetaost 150.0 gram 23%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja till stekning 0.5 dl 19%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Kyl dem i kallt vatten. Skala och halvera.
- Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
- Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs rödlök och vitlök tills de har mjuknat utan att bränna.
- Lägg i broccoli och slå på vatten och lantbuljongen. Låt sjuda 10 minuter.
- Häll i grädde och tillsätt sambal oelek. Mixa till en slät soppa med stavmixer. Salta.
- Servera med ägghalvor och fetaost.
Fler recept inom Kålsoppa
Liknande recept som Broccolisoppa med feta och ägghalvor
-
Broccolisoppa med kokos och parma
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccolisoppa med feta och ägghalvor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blomkål- och broccolisoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fänkålssoppa med sesamquinoa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grönkålssoppa (lätt måltid)
-
Fröbuljong med blomkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad blomkålssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Broccolisoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Broccolisoppa med crême fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kirskålssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan