Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 136

GBR (GI) / port: 8
Recept: 545 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 22%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vitt matbröd 4.0 skivor 57%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 2%
Olivolja 2.0 msk 41%
Flingsalt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Gnid bröd på båda sidor med snittytan på vitlöksklyfta. Ringla över olivolja.
- Rösta brödskivorna på båda sidorna i het grillpanna.
- Strö över flingsalt.
Kockens kommentar
Vitlöksbröd kan också stekas i smör. Passar som tilltuggsbröd till allehanda rätter, särskilt till soppor.
Passar till
Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor
Liknande recept som Vitlöksbröd
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oststänger av smördeg
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar till soppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemlagade krutonger - Croûtons
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ostsnurror
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillat bröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddostskorpa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef