Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 11
Recept: 553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vitt matbröd 4.0 st stora 94%
Tomater 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rosta brödskivorna i en brödrost tills de blir gyllenbruna och frasiga.
- Skär vitlöksklyftorna på hälften och tomaten i 4 klyftor.
- Gnid en vitlökshalva och en tomatklyfta mot varje bröd så att det tar smak. Ringla olivolja över brödskivorna och strö över grovt havssalt.
Kockens kommentar
Pa amb tomāquet (spa. "bröd med tomat") och pa amb oli (bröd med olja) är traditionellt spanskt tilltugsbröd. Serveras gärna som tapas. Passar bra att till soppa.
Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor
Liknande recept som Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oststänger av smördeg
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar till soppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemlagade krutonger - Croûtons
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ostsnurror
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillat bröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddostskorpa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef