Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitt matbröd

4.0 

st stora

Tomater

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

 

 

Salt (havssalt)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 11

Recept: 553 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 68 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitt matbröd 4.0 st stora 94%

Tomater 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%

Olivolja 0%

Salt (havssalt) 0%

Tillagning (10 min )

  1. Rosta brödskivorna i en brödrost tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  2. Skär vitlöksklyftorna på hälften och tomaten i 4 klyftor.
  3. Gnid en vitlökshalva och en tomatklyfta mot varje bröd så att det tar smak. Ringla olivolja över brödskivorna och strö över grovt havssalt.

 

Kockens kommentar

Pa amb tomāquet (spa. "bröd med tomat") och pa amb oli (bröd med olja) är traditionellt spanskt tilltugsbröd. Serveras gärna som tapas. Passar bra att till soppa.

Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor

Liknande recept som Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd