Frasiga smördegspinnar till soppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frasiga smördegspinnar till soppa

Lägg till ingredienser

Antal pinnar: 8

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

Kryddor torra

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om brödstickor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 3

Recept: 632 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 28%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 20 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 100%

Kryddor torra %

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om brödstickor > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Lättina smördegsplattorna. De skall vara kylskåpskalla. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåt.
  2. Förvärm ugnen på 175°C.
  3. Forma: Skär 2 centimeter långa strimlor på längden. Tvinna/skruva dem och lägg på plåten. Krydda pinnarna med salt, kummin, sesamfrön e.d. enligt egen smak.
  4. Grädda: Sätt in i ugn i cirka 7 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Passar till soppor eller som drinktilltugg.

Kockens kommentar

I handeln finns smördeg som blandats med finhackade grönsaker, till exempel spenat (=bilden), morot, basilika eller dylikt. Dessa behöver inte kryddas, möjligen saltas lätt. Läs mer > Om brödstickor.

Blixtsmördeg: Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Passar till

Pumpasoppa

Blixtsmördeg

Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor

Liknande recept som Frasiga smördegspinnar till soppa