Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 11
Recept: 311 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Matbröd 4.0 skivor 100%
Vitlök? 0%
Tomater? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skiva brödet och pensla på med lite matolja.
Smaksätt gärna brödet: Skär vitlöksklyftor på hälften (eller mosa dem). Gnid en vitlökshalva mot brödet och/eller en tomatklyfta, så att det tar smak. Pensla med olivolja och strö över grovt havssalt. Kan även göras efter att brödet grillats. - Lägg på grillen och grilla 2-3 minuter på vardera sidan, tills de fått fin färg.
Kockens kommentar
De flesta brödsorterna kan grillas, men vitt matbröd är att föredra. Detta är ett bra sätt att använda lite äldre bröd.
Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor
Liknande recept som Grillat bröd
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oststänger av smördeg
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar till soppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemlagade krutonger - Croûtons
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ostsnurror
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillat bröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddostskorpa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef