Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matbröd

4.0 

skivor

Matolja (rapsolja)

 

 

Vitlök?

 

 

Tomater?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 11

Recept: 311 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 24 gram)

Ingredienser

Visa:

Matbröd 4.0 skivor 100%

Matolja (rapsolja) %

Vitlök? 0%

Tomater? 0%

 

Tillagning (10 min )

  1. Skiva brödet och pensla på med lite matolja.
    Smaksätt gärna brödet: Skär vitlöksklyftor på hälften (eller mosa dem). Gnid en vitlökshalva mot brödet och/eller en tomatklyfta, så att det tar smak. Pensla med olivolja och strö över grovt havssalt. Kan även göras efter att brödet grillats.
  2. Lägg på grillen och grilla 2-3 minuter på vardera sidan, tills de fått fin färg.

Kockens kommentar

De flesta brödsorterna kan grillas, men vitt matbröd är att föredra. Detta är ett bra sätt att använda lite äldre bröd.

Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor

Liknande recept som Grillat bröd