Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Grissini - klassiska italienska pinnar
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 260
Kcal / portion: 43
GBR (GI) / port: 4
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 6.0 dl 82%
Olivolja 2.0 msk 15%
Äggvita 1.0 styck 1%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Jäst färsk 25.0 gram 2%
Vatten 2.5 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Garneringsalternativ:
Örtsalt ¤ 0%
Sesamfrön 0%
Vallmofrön 0%
Parmesan 0%
Kockskolan:
Om brödstickor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Deg: Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°C (fingervarmt). Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och eventuell örtkrydda. Häll spadet i bunken, rör om tills jästen smält.
- Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med. Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 minuter.
- Forma: Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i portionsbitar. Rulla ut varje bit till en lång stång. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under duk 20 min.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Pensla pinnarna med mjölk. Strö över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan enligt eget önskemål
- Grädda cirka 30 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Kockens kommentar
Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning. Läs mer > Om brödstickor.
Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor
Liknande recept som Grissini - klassiska italienska pinnar
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oststänger av smördeg
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar till soppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemlagade krutonger - Croûtons
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ostsnurror
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillat bröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddostskorpa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef