För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grissini - klassiska italienska pinnar

Lägg till ingredienser

Antal pinnar: 36

Vetemjöl

6.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Äggvita

1.0 

styck

Strösocker

1.0 

tsk

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

2.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Garneringsalternativ:

 

Örtkryddor torkade

 

 

Örtsalt ¤

 

 

Sesamfrön

 

 

Vallmofrön

 

 

Parmesan

 

 

Mjölk till pensling

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Om brödstickor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 43

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 17 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 6.0 dl 82%

Olivolja 2.0 msk 15%

Äggvita 1.0 styck 1%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Jäst färsk 25.0 gram 2%

Vatten 2.5 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Garneringsalternativ:

Örtkryddor torkade 0%

Örtsalt ¤ 0%

Sesamfrön 0%

Vallmofrön 0%

Parmesan 0%

Mjölk till pensling 0%

 

 

Kockskolan:

Om brödstickor > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°C (fingervarmt). Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och eventuell örtkrydda. Häll spadet i bunken, rör om tills jästen smält.
  2. Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med. Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 minuter.
  3. Forma: Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i portionsbitar. Rulla ut varje bit till en lång stång. Lägg på bakplåts­papper på en plåt. Låt jäsa under duk 20 min. 
  4. Förvärm ugnen på 200°C.
  5. Pensla pinnarna med mjölk. Strö över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan enligt eget önskemål
  6. Grädda cirka 30 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Kockens kommentar

Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning. Läs mer > Om brödstickor.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Tilltuggsbröd ¤

Liknande recept som Grissini - klassiska italienska pinnar