Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 442

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1350 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 6.0 skivor 44%
Timjan färsk 0.5 kruka 1%
Olivolja 1.0 dl 56%
Salt 0%
Kockskolan:
Om hårt tunnbröd > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Mixa i en matberedare eller med stav timjan, olivolja och salt. Pensla det på tunnbrödet.
- Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Stek brödet hastigt på båda sidorna. Lägg över på hushållspapper. Bryt sönder i mindre bitar.
Kockens kommentar
Passar till soppa, som snacks eller drinktulltugg.
Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor
Liknande recept som Örtiga tunnbrödschips
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oststänger av smördeg
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar till soppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemlagade krutonger - Croûtons
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ostsnurror
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillat bröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddostskorpa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef