Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 22%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 5.5 dl 42%
Smör normalsaltat 125.0 gram 33%
Standardmjölk (röd) 10.0 msk 3%
Hårdost lagrad, riven 4.0 dl 22%
Salt 1.0 tsk 0%
Anis mald 1.0 msk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på ugnen 200oC.
- Smöra en plåt eller använd bakplåtspapper. Riv ost.
- Kör alla ingredienser i en matmixer till en deg eller blanda väl.
- Kavla ut degen till en 1/2-centimeter tjock och 15 centimeter bred platta. Skär sedan i 2 centimeter breda remsor. Snurra varje remsa som en liten kanelbulle och lägg på ugnsplåt.
- Grädda cirka 10 minuter i ugnen.
Fler recept inom Tilltuggsbröd, brödkringlor
Liknande recept som Ostsnurror
-
Grissini - klassiska italienska pinnar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oststänger av smördeg
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar till soppa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemlagade krutonger - Croûtons
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomāquet, tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ostsnurror
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillat bröd
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddostskorpa
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef