Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 499

Kcal / portion: 918

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1835 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 40%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 3.0 dl 53%
Pumpakärnor 1.0 dl 19%
Solrosfrön 1.0 dl 9%
Linfrön hela 0.5 dl 9%
Sesamfrön 0.5 dl 10%
Tamarisoja } 0.5 dl 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hetta upp en stekpanna och lägg i alla ingredienser. Rör om då och då.
- Nötterna är klara när de är torra.
Kockens kommentar
Passar till frukstfil, soppor, sallader med mera. Gör gärna en stor sats att ha till hands.
Fler recept inom Snacks
Liknande recept som Tamarirostad nöt och fröblandning
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade bananchips
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukt- och nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tamarirostad nöt och fröblandning
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Edamame - gröna sojabönor som snacks
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan