Rostade pumpakärnor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rostade pumpakärnor

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 2

Pumpakärnor

2.0 

dl

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 569

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 1

Recept: 800 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 49%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 70 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpakärnor 2.0 dl 85%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 15%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper %

Tillagning (30 min )

  1. Skölj pumpakärnorna väl. Låt rinna av.

  2. Tillagning i ugn: Sätt ugnen på 175°C. Blanda kärnorna i en skål med lite matolja och salt. Lägg på ugnsplåt, gärna på bakplåtspapper. Bred ut kärnorna på plåten. Sätt in i ugn i 20-30 minuter tills de fått lätt bränd färg. Rör om någon gång och se till att de inte blir för brända.

  3. I stekpanna: Blanda med olja och lite salt. Stek kärnorna på ganska hög värme i cirka 5 minuter tills gyllenbruna och krispiga.

  4. Torrosta: Man kan torrsteka i panna eller i ugn utan matfett, men de blir inte lika krispigt goda.

Kockens kommentar

Kärnorna skall vara krispiga när de är klara. Matolja gör skalen spröda. Torkade pumpakärnor kan man hitta i livsmedelbutiker. Har du köpt en pumpa, så ta tillvara kärnorna. Kärnorna är goda som snacks.

Fler recept inom Snacks

Liknande recept som Rostade pumpakärnor