Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 2318

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2318 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 39%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 7%
Ingredienser
Hasselnötskärnor 100.0 gram 28%
Valnötskärnor 100.0 gram 29%
Sötmandelkärna 100.0 gram 26%
Aprikoser torkade 100.0 gram 11%
Skal av lime 1.0 styck 0%
Chiliflingor 1.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Riv limeskal. Strimla aprikoser.
- Hetta upp en torr stekpanna utan fett. Rosta nötter och mandel några minuter.
- Tillsätt aprikos, limeskal, salt och chilipulver. Slå på balsamvinägern. Rör om tills all vätska sugits upp i nötterna.
Kockens kommentar
Bra att ta med kalla vinterdagar ute i naturen. Ger energi och chilin ger hetta.
Fler recept inom Snacks
Liknande recept som Heta limenötter
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade bananchips
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukt- och nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tamarirostad nöt och fröblandning
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Edamame - gröna sojabönor som snacks
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan