Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 498

Kcal / portion: 2287

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 35%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 200.0 gram 25%
Hasselnötskärnor 150.0 gram 22%
Paranötskärnor 200.0 gram 30%
Torkade blåbär 125.0 gram 9%
Gojibär torkade 100.0 gram 8%
Mango torkad 1.0 dl 4%
Honung 2.0 msk 3%
Vatten 0.5 dl 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Chilipulver 2.0 tsk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda allt utom den torkade frukten i en bunke. Rör om väl så att alla nötter blir kryddade.
- Lägg på en plåt. Rosta i ugnen tills vattnet har dunstat. Rör om då och då.
- Tag ut och blanda med frukten. Låt kallna. Fyll i påsar.
Kockens kommentar
Nötter innehåller mycket bra fetter och gojibär är riktiga superbär. Ta med en påse på skridskoturen.
Fler recept inom Snacks
Liknande recept som Frukt- och nötblandning
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade bananchips
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukt- och nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tamarirostad nöt och fröblandning
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Edamame - gröna sojabönor som snacks
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan