Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 483

Kcal / portion: 1802

GBR (GI) / port: 74
Recept: 1802 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 63%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Popcorn (opopade) 1.0 dl 25%
Strösocker 2.0 dl 42%
Smör normalsaltat 75.0 gram 30%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Poppa popcorn i en stor kastrull. Salta.
- Häll socker i en vid tjockbottnad kastrull. Smält det och låt det karamelliseras. Rör i smör i karamellen till en jämn karamellsmet.
- Vänd i popcornen. Se till att popcornen blir jämt täckta med karamell. Slå upp på bakplåtspapper. Sära på dem när de inte längre är ”dödheta”. Låt kallna och ät sedan.
Fler recept inom Snacks
Liknande recept som Karamelliserade popcorn
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade bananchips
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukt- och nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tamarirostad nöt och fröblandning
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Edamame - gröna sojabönor som snacks
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan