Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 572

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 7
Recept: 607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 46%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 100.0 gram 95%
Furikakekrydda 1.0 msk 5%
Tamarisoja } 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hetta upp en stekpanna och stek nötterna ett par minuter i tamarisoja. Rör om.
- Häll över på hushållspapper och låt rinna av. Blanda nötterna med furikakekrydda eller med annan god kryddblandning.
- Kryddade cashewnötter passar såväl till kött som fisk. Tänk i så fall på att furikake är salt och kryddstark, så att du inte kryddar övrig mat för mycket.
Kockens kommentar
En enklare variant är att hoppa över stekning i tamarisoja och bara krydda nötterna med furikaki eller dylikt.
Passar till
Fler recept inom Snacks
Liknande recept som Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade bananchips
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukt- och nötblandning
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tamarirostad nöt och fröblandning
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Edamame - gröna sojabönor som snacks
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan