
Dryckestips
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2474 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hälleflundra filé 600.0 gram 34%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Sallad:
Papaya färsk 250.0 gram 3%
Mango 1.0 styck 7%
Avokado 1.0 st stor 27%
Rödlök 1.0 styck 3%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Basilika 25.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 18%
Havssalt 0%
Vitpeppar 0%
Läs om:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna papaya, avokado och mango i stora tärningar. Skala och finhacka lök. Bryt/riv rucola och basilika i bitar. Blanda allt i en bunke. Pressa över saft från citron och ringla över olivolja. Salta. Blanda väl.
- Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Bryn smör i en stekpanna och stek fisken cirka 4 minuter på var sida.
- Lägg upp salladen på ett fat och lägg på fisken. Strö gärna lite furikakenötter över och dekorera gärna med ätbara penséer.
Kockens kommentar
Detta är kocken Annes egen favoriträtt, kompletterad med puylinspuré och garnerad med furikakekryddade cashewnötter.
Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.
Tillvalsalternativ
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Hälleflundra på papaya- och avokadosallad
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan