Axels ostpanerade abborrfavorit

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Axels ostpanerade abborrfavorit

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborre filé m. ben

700.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Fettupptag vid stekning

0.3 

dl

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl till panering

2.0 

msk

Ägg

1.2 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Hårdost riven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör

80.0 

gram

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Stella Artois

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2394 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 427 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborre filé m. ben 700.0 gram 23%

Smör till stekning Äts ej

Fettupptag vid stekning 0.3 dl 8%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl till panering 2.0 msk 3%

Ägg 1.2 styck 3%

Ströbröd 1.0 dl 9%

Hårdost riven 1.0 dl 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 22%

Smör 80.0 gram 24%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. förbered grönsaker.
  2. Ansa: Abborrarna skall vara urtagna och flådda och bör då väga runt 200 gram styck.
  3. Panera: Det går åt mer ingredienser än vad som står i receptet, se kommentar. Riv ost. Blanda ost med samma mängd ströbröd på en tallrik. Häll mjöl på en annan. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Vänd borrarna i mjöl, doppa i äggvisp och avsluta med att vända i ostblandningen. Tryck till lätt så osten fastnar. Låt vila en stund så att paneringen blir lite fast och fäster på fisken.
  4. Smält lite extra smör som såstillbehör.
  5. Stek: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs ett par fiskar i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Stek fisken ett par tre minuter på var sida. Lossa fisken från pannan och skaka pannan emellanåt. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt. Salta och peppra efter vändning. Tillsätt lite extra smör utefter kanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända.
  6. Servera med potatis och varmt smör. Lite nyttiga grönsaker skadar inte. 

Kockens kommentar

Axel 12 år gillar inte fisk, utom... Självfångad fisk är alltid godast. Barn som inte gillar fisk brukar i de flesta fall gilla dubbelpanerad fisk.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Fisken i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 190 gram per portion, varav panering 25%. Energimängd 310 Kcal, varav 57% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Axels ostpanerade abborrfavorit