Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2394 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborre filé m. ben 700.0 gram 23%
Smör till stekning Äts ej
Fettupptag vid stekning 0.3 dl 8%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl till panering 2.0 msk 3%
Ägg 1.2 styck 3%
Ströbröd 1.0 dl 9%
Hårdost riven 1.0 dl 6%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 22%
Smör 80.0 gram 24%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. förbered grönsaker.
- Ansa: Abborrarna skall vara urtagna och flådda och bör då väga runt 200 gram styck.
- Panera: Det går åt mer ingredienser än vad som står i receptet, se kommentar. Riv ost. Blanda ost med samma mängd ströbröd på en tallrik. Häll mjöl på en annan. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Vänd borrarna i mjöl, doppa i äggvisp och avsluta med att vända i ostblandningen. Tryck till lätt så osten fastnar. Låt vila en stund så att paneringen blir lite fast och fäster på fisken.
- Smält lite extra smör som såstillbehör.
- Stek: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs ett par fiskar i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Stek fisken ett par tre minuter på var sida. Lossa fisken från pannan och skaka pannan emellanåt. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt. Salta och peppra efter vändning. Tillsätt lite extra smör utefter kanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända.
- Servera med potatis och varmt smör. Lite nyttiga grönsaker skadar inte.
Kockens kommentar
Axel 12 år gillar inte fisk, utom... Självfångad fisk är alltid godast. Barn som inte gillar fisk brukar i de flesta fall gilla dubbelpanerad fisk.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Fisken i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 190 gram per portion, varav panering 25%. Energimängd 310 Kcal, varav 57% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Axels ostpanerade abborrfavorit
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan