Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborre urtagen 4.0 styck 30%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Schalottenlök finhackad 5.0 msk 1%
Dill finhackad 4.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Grädde 2.0 dl 36%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 27%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis.
- Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet. Skala och finhacka lök, dill och persilja.
- Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja. Häll på grädde och lägg i abborrarna.
- Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
Kockens kommentar
Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Skärvassaabborre i gräddsås
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan