Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 22%
Rågmjöl fullkorn 2.0 dl 16%
Körsbärstomater 15.0 styck 3%
Dragon färsk 1.0 kruka 0%
Grädde 3.0 dl 48%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Rapsolja 2.0 msk 10%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (15 min )
- Finhacka dragon. Skala och finhacka schalottenlök. Dela tomater på mitten. Dela fisken i portionsbitar.
- Salta och panera fisken i rågmjöl. Stek knaprig i rapsolja, cirka 2 minuter på varje sida. Lägg på hushållspapper.
- Använd samma panna. Lägg i schalottenlöken, dragonen, tomaterna och grädde. Låt reducera cirka 1 1/2 minut. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med kokt potatis.
Kockens kommentar
Dett är enkelt och går fort att laga allt i samma panna. Dessutom blir det gott eftersom smakerna blandas på bästa sätt.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Klassisk pannfisk
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan