Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2378 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskrygg 800.0 gram 26%
Smör normalsaltat 75.0 gram 23%
Sockerärter 200.0 gram 3%
Smör till stekning 3.0 msk 12%
Potatismos:
Potatis mjölig sort 0.8 kilo 23%
Smör normalsaltat 25.0 gram 8%
Mjölk 1.0 dl 3%
Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
- Smält smör i en kastrull utan att bränna. Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll av den klara delen av smöret och häll bort det grumliga.
- Koka upp saltat vatten. Häll i sockerärter. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet.
- Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Rör ner pepparrot.
- Skär torsk i portionsbitar. Salta och peppra på båda sidor. Stek torsken i rikligt med smör på båda sidor på hög värme. Torsken ska få ordentligt med färg.
Kockens kommentar
Smakklassningen är på gränsen till kryddig. Med lite mer eller starkare pepparrot blir den kryddig.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan