Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskrygg

800.0 

gram

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Sockerärter

200.0 

gram

Smör till stekning

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Potatismos:

 

Potatis mjölig sort

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Pepparrot nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Carolina Reserva Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2378 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 464 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 800.0 gram 26%

Smör normalsaltat 75.0 gram 23%

Sockerärter 200.0 gram 3%

Smör till stekning 3.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Potatismos:

Potatis mjölig sort 0.8 kilo 23%

Smör normalsaltat 25.0 gram 8%

Mjölk 1.0 dl 3%

Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
  2. Smält smör i en kastrull utan att bränna. Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll av den klara delen av smöret och häll bort det grumliga.
  3. Koka upp saltat vatten. Häll i sockerärter. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet.
  4. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Rör ner pepparrot.
  5. Skär torsk i portionsbitar. Salta och peppra på båda sidor. Stek torsken i rikligt med smör på båda sidor på hög värme. Torsken ska få ordentligt med färg.

Kockens kommentar

Smakklassningen är på gränsen till kryddig. Med lite mer eller starkare pepparrot blir den kryddig.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos