Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gösfilé

600.0 

gram

Smör till stekning

85.0 

msk

Fettupptag vid stekning

40.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Broccoli

150.0 

gram

Ströbröd till panering

0.6 

dl

Ägg

1.6 

styck

 

Sås:

 

Äggula

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Vinäger

0.5 

msk

Honungsdijon }

0.5 

msk

Vatten

1.0 

msk

Cornichon konserv

50.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3306 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 600.0 gram 15%

Smör till stekning 85.0 msk Äts ej

Fettupptag vid stekning 40.0 gram 9%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Broccoli 150.0 gram 1%

Ströbröd till panering 0.6 dl 4%

Ägg 1.6 styck 3%

 

Sås:

Äggula 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 48%

Vinäger 0.5 msk 0%

Honungsdijon } 0.5 msk 1%

Vatten 1.0 msk 0%

Cornichon konserv 50.0 gram 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sås: Lägg äggulorna i en bunke tillsammans med vinäger, honungdijon och salt. Låt detta bli rumsvarmt. Även matoljan skall vara tempererad.
  3. Vispa äggen, helst med elvisp. Ringla ner lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
  4. Finhacka cornichons och blanda i.
  5. Panering: Det går åt mer panering än vad som anges i ingredienslistan (se kommentar). Dela broccoli i mindre bitar. Lägg i mixer tillsammans med ströbröd. Mixa fint. Häll upp på en tallrik.
  6. Vispa ihop ägg med en gaffel i en djup tallrik. Doppa fisken först i äggsmeten och sedan i broccolimixet. Låt de vila en god stund så att paneringen fastnar ordentligt.
  7. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en eller två fiskar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  8. Stek skivorna cirka 2 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när ytan fått fin färg. Salta lätt och peppra ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir paneringen svartbränd.

Kockens kommentar

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 200 gram per portion, varav panering 33%. Energimängd 275 Kcal, varav 54% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Grönpanerad gös