Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 1465

GBR (GI) / port: 6
Recept: 5860 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 19%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gösfilé 4.0 styck 14%
Ströbröd 2.0 dl 7%
Pesto Rosso, röd pesto 3.0 msk 4%
Ägg 2.0 styck 2%
Smör till stekning 4.0 msk 7%
Salt 0%
Sås:
Äggula 2.0 styck 2%
Matolja (rapsolja) 4.0 dl 54%
Vinäger 1.0 msk 0%
Honungsdijon } 1.0 msk 1%
Vatten 2.0 msk 0%
Cornichon konserv 100.0 gram 1%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Låt äggulor och olja bli rumsvarm.
- Koka potatis.
- Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.
- Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
- Finhacka cornichons och blanda i.
- Mixa ströbröd, röd pesto och salt i en mixer. Häll över brödmixet i en tallrik. Vispa hastigt ihop äggen i en djup tallrik.
- Doppa fisken först i ägg och sedan i brödmixet.
- Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida.
Kockens kommentar
Mängd sås är 1,5 dl per portion, vilket är väl tilltaget. Av total kalorimängd för receptet svarar såsen för 60%! Fisken svarar för 15% och potatisen för 9%. Den kalorirädde bör alltså vara försiktig med att äta större mängder av såsen.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Rödpanerad gös
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan