För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödpanerad gös

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gösfilé

4.0 

styck

Ströbröd

2.0 

dl

Pesto Rosso, röd pesto

3.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Smör till stekning

4.0 

msk

Salt

 

 

 

Sås:

 

Äggula

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

4.0 

dl

Vinäger

1.0 

msk

Honungsdijon }

1.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Cornichon konserv

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Carolina Reserva Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 1465

GBR (GI) / port: 6

Recept: 5860 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 19%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 599 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 4.0 styck 14%

Ströbröd 2.0 dl 7%

Pesto Rosso, röd pesto 3.0 msk 4%

Ägg 2.0 styck 2%

Smör till stekning 4.0 msk 7%

Salt 0%

 

Sås:

Äggula 2.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 4.0 dl 54%

Vinäger 1.0 msk 0%

Honungsdijon } 1.0 msk 1%

Vatten 2.0 msk 0%

Cornichon konserv 100.0 gram 1%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 9%

Tillagning (25 min )

  1.  Låt äggulor och olja bli rumsvarm.
  2. Koka potatis.
  3. Lägg äggulorna i en bunke tilsammans med vinäger, honungdijon och salt.
  4. Vispa med elvisp. Ringla i lite olja i taget under kraftig vispning. Ringla sedan ned ljummet vatten så att såsen inte blir för tjock.
  5. Finhacka cornichons och blanda i.
  6. Mixa ströbröd, röd pesto och salt i en mixer. Häll över brödmixet i en tallrik. Vispa hastigt ihop äggen i en djup tallrik.
  7. Doppa fisken först i ägg och sedan i brödmixet.
  8. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken cirka 2 minuter på varje sida.

Kockens kommentar

Mängd sås är 1,5 dl per portion, vilket är väl tilltaget. Av total kalorimängd för receptet svarar såsen för 60%! Fisken svarar för 15% och potatisen för 9%. Den kalorirädde bör alltså vara försiktig med att äta större mängder av såsen.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Rödpanerad gös