Gösbiff med lökkompott

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gösbiff med lökkompott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gösfilé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Rödlök

2.0 

styck

Schalottenlök

6.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Timjan färskhackad

2.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

600.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1824 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 480 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 800.0 gram 37%

el. annan vitfisk 0%

Rödlök 2.0 styck 7%

Schalottenlök 6.0 styck 6%

Purjolök 1.0 styck 3%

Strösocker 2.0 msk 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Timjan färskhackad 2.0 msk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 600.0 gram 22%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skär löken i mindre klyftor. Rensa och skiva purjolök. Hacka timjan. Dela fisken i portionsstora bitar.

  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  3. Smält socker i en stekpanna på medel­värme. Rör ner smör när sockret smält. Tillsätt lökklyftorna och stek i 3-5 minuter, tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt timjan.

  4. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek fiskbitarna 3-5 minuter på ena sidan. Ta av pannan från värmen och vänd på fisken. Låt vila i pannan några minuter.

  5. Lägg upp i djupa tallrikar.

Kockens kommentar

Stektider varierar beroende på fiskens tjocklek. Generell regel är att det glansiga fiskköttet skall ha blivit vitt och köttet skall falla lätt isär. Stek inte fisk för länge, för då blir det torrt och tråkigt.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Gösbiff med lökkompott