Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1824 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gösfilé 800.0 gram 37%
Rödlök 2.0 styck 7%
Schalottenlök 6.0 styck 6%
Purjolök 1.0 styck 3%
Strösocker 2.0 msk 6%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Timjan färskhackad 2.0 msk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 11%
Tillbehör:
Potatis 600.0 gram 22%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och skär löken i mindre klyftor. Rensa och skiva purjolök. Hacka timjan. Dela fisken i portionsstora bitar.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Smält socker i en stekpanna på medelvärme. Rör ner smör när sockret smält. Tillsätt lökklyftorna och stek i 3-5 minuter, tills löken blir mjuk och blank. Tillsätt timjan.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek fiskbitarna 3-5 minuter på ena sidan. Ta av pannan från värmen och vänd på fisken. Låt vila i pannan några minuter.
- Lägg upp i djupa tallrikar.
Kockens kommentar
Stektider varierar beroende på fiskens tjocklek. Generell regel är att det glansiga fiskköttet skall ha blivit vitt och köttet skall falla lätt isär. Stek inte fisk för länge, för då blir det torrt och tråkigt.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Gösbiff med lökkompott
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan