För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Magnus Skoglund för Carlsberg ¤

Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gösfilé

600.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Vitt matbröd

2.0 

skivor

 

Potatispuré:

 

Mandelpotatis

400.0 

gram

Grädde

0.5 

dl

Mjölk

0.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Ansjovisfilé konserv

2.0 

styck

Gräslök finhackad

3.0 

msk

Salt

 

 

 

Äggula confit:

 

Äggula

4.0 

styck

Frityrolja till fritering

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 304 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé 600.0 gram 19%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Vitt matbröd 2.0 skivor 6%

 

Potatispuré:

Mandelpotatis 400.0 gram 11%

Grädde 0.5 dl 7%

Mjölk 0.5 dl 1%

Smör normalsaltat 100.0 gram 28%

Ansjovisfilé konserv 2.0 styck 1%

Gräslök finhackad 3.0 msk 0%

Salt 0%

 

Äggula confit:

Äggula 4.0 styck 8%

Frityrolja till fritering 4.0 dl 12%

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Värm upp grädde och mjölk. Hacka ansjovis och gräslök.
  2. Låt potatisen ånga av ordentligt. Pressa genom potatispress. Tillsätt smör. Rör ned mjölken till fin krämig konsistens. Precis innan servering tillsätts ansjovis och gräslök. Smaka av med salt.
  3. Sätt ugnen på 85°C. Värm frityrolja i en form till 80°C. Lägg ned gulorna i oljan med en sked. Låt stå i ugnen cirka 8 minuter. Ta ut formen och låt gulorna ligga i oljan i 10 minuter.
  4. Tärna bröd. Stek brödet gyllene i smör, häll av på hushållspapper.
  5. Skär fisk i portionsbitar. Krydda fisk med salt. Hetta upp smör i stekpanna. Lägg i fisken. Stek på medelhög värme fisken gyllene på ena sidan, vänd över till andra sidan och ös fisken med det brynta smöret. Det hela tar cirka 4 minuter. Spara lite av det brynta smöret i pannan till serveringen.
  6. Tag upp gulorna och salta dem, servera genast till gösen.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör