Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborre urtagen

4.0 

styck

Kantareller färska

200.0 

gram

Vetemjöl

1.0 

dl

Mjölk

1.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborre urtagen 4.0 styck 33%

Kantareller färska 200.0 gram 2%

Vetemjöl 1.0 dl 12%

Mjölk 1.0 dl 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 20%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 30%

Tillagning (30 min )

  1. Rensa svamp och fisk. Tvätta rent eller skala potatis. Koka.
  2. Häll mjöl på en tallrik. Häll upp lite mjölk i en djup tallrik. Rör ut lite salt och peppar i mjölet. Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet. Låt vila.
  3. Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
  4. Stek aborrfiléerna i rikligt med smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.

Kockens kommentar

Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har man dessutom ett potatisland att tillgå är lyckan fullständig.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt abborre