Dryck till neutral fiskrätt

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild smak.

30 matchande recept inom neutral fiskrätt

Vin till mager fiskrätt med neutral smak

Till neutrala fiskrätter fungerar mildare, mjuka viner med lägre smakintensitet. Ett rosévin kan fungera utmärkt men undvik de alltför alkoholstinna och godisfruktiga varianterna. De röda vinerna är godast i kombination när de är mjuka och/eller bäriga och väljer vi vita viner är ett torrt, friskt alternativ en bra kombination.

Öl till mager fiskrätt med neutral smak

Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst. Till mager, neutral fiskrätt rekommenderas en ljus, lätt eller medelfyllig lager med begränsad beska.