Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 572

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 2
Recept: 607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 46%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Cashewnötter osaltade 100.0 gram 95%
Furikakekrydda 1.0 msk 5%
Tamarisoja } 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hetta upp en stekpanna och stek nötterna ett par minuter i tamarisoja. Rör om.
- Häll över på hushållspapper och låt rinna av. Blanda nötterna med furikakekrydda eller med annan god kryddblandning.
Kommentar:
En enklare variant är att hoppa över stekning i tamarisoja och bara krydda nötterna med furikaki e.d.
Kockens kommentar
Kryddade caschewnötter passar såväl till kött som fisk. Tänk i så fall på att furikake är salt och kryddstark, så att du inte kryddar övrig mat för mycket.
PASSAR TILL
Fler recept inom Småtugg
Liknande recept som Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tre aptitretare på potatischips
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Angels on horseback (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan