Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 2
Recept: 489 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 10.0 styck 60%
Löjrom saltad 80.0 gram 21%
Gräddfil 1.5 msk 6%
Rödlök 1.0 styck 13%
Gräslök 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg potatis på en plåt. Baka cirka 20 minuter.
- Skala och finhacka rödlök. Skär ett kryss i potatisen. Lägg i gräddfil, sedan löjrom och sist rödlök. Toppa med dill.
Fler recept inom Småtugg
Liknande recept som Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tre aptitretare på potatischips
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Angels on horseback (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan