Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör el. margarin 3.0 msk 28%
Kycklingfärs 400.0 gram 42%
Salt 0.5 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 4%
Ägg 1.0 styck 6%
Vispgrädde 0.5 dl 17%
Gul lök hackad 0.5 styck 2%
Muskot riven 2.0 krm 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna i en bunke. Rör om tills all vätska sugits upp.
- Forma smeten till små bullar. Hetta upp matfett och stek kycklingbullarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Lägg upp kycklingbullarna på ett fat och sätt en tandpetare i varje, så att var och en lätt kan ta för sig av bullarna.
Fler recept inom Småtugg
Liknande recept som Kycklingbullar (drinktilltugg)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tre aptitretare på potatischips
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Angels on horseback (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak (snacks)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor (snacks)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta limenötter
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan